Αρχική σελίδαΚαλάθι αγορώνΣτοιχεία πελάτη


ομαδικά έργα

ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ

κωδικός: 10100
κατηγορία: προϊόντα » ομαδικά έργα

Ακολουθώντας τις οδηγίες, θα κατασκευάσετε μία μακέτα ενός μικρού οικισμού που τα φώτα του φαίνεται ότι ανάβουν με την βοήθεια μίας γεννήτριας που λειτουργεί με την δύναμη του νερού. Το νερό ρέει με φυσική ροή από μία δεξαμενή, που βρίσκεται σχετικά ψηλά, στην φτερωτή μίας γεννήτριας και την περιστρέφει. Μετά καταλήγει ρέοντας από ένα ποτάμι σε μία δεξαμενή που βρίσκεται σε χαμηλότερο επίπεδο. Το νερό οδηγείται και πάλι στην πάνω δεξαμενή με την βοήθεια μιας αντλίας.

Το κύριο υλικό που θα χρησιμοποιηθεί για την μακέτα μας, είναι το φελιζόλ.

Η μακέτα φτιάχνεται από οκτώ επίπεδα κομμάτια φελιζόλ. Θα πρέπει τα σχέδιά τους να μεταφερθούν ένα ένα στα φελιζόλ και να κοπούν. Μπορείτε να ακολουθήσετε πιστά τα επισυναπτόμενα σχέδια, ή να τα αλλάξετε.

Οι ομάδα που θα ασχοληθεί με την κατασκευή μπορεί να χωριστεί σε τέσσερις υποομάδες: Για να υπάρξει ένα καλό και λειτουργικό αποτέλεσμα, θα πρέπει η κάθε ομάδα να εργαστεί με συντονισμό και προδιαγραφές. Για παράδειγμα

·Η αρχή του ποταμού πρέπει να βρεθεί ακριβώς στην βάση του φράγματος. Το ποτάμι είναι αρμοδιότητα της πρώτης ομάδας και το φράγμα της δεύτερης.

·Ο ελαστικός σωλήνας που απάγει το νερό από το φράγμα και το οδηγεί στην φτερωτή πρέπει να βρεθεί σε ελαφρώς ψηλότερη θέση από την φτερωτή. Η τοποθέτηση του ελαστικού σωλήνα είναι αρμοδιότητα της δεύτερης ομάδας, η κατασκευή και τοποθέτηση του υδροηλεκτρικού σταθμού και η σύνδεση του σωλήνα με την φτερωτή είναι αρμοδιότητα της τρίτης ομάδας.

Οι μαθητές /τριες μπορούν να χωριστούν στις τέσσερις ομάδες ανάλογα με τις δεξιότητές τους στις κατασκευές λαμβάνοντας υπ' όψιν ότι οι ευκολότερες εργασίες είναι αυτές της πρώτης ομάδας και οι δυσκολότερες εργασίες είναι αυτές της τέταρτης ομάδας.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ! Η φτερωτή της γεννήτριας καθώς και τα φώτα της κατασκευής, λειτουργούν με μπαταρία.

ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ
τιμή: €99,00
Ποσότητα:
Προσθήκη στο καλάθι

Σχετικά Προϊόντα

 

ΣΥΝΔΕΣΗ ΠΕΛΑΤΗ

E-MAIL:
ΚΩΔΙΚΟΣ:
TORUS SHOP@web engine